Със сигурност има проблеми в законодателната работа на Народното събрание,

...
 Със сигурност има проблеми в законодателната работа на Народното събрание,
Коментари Харесай

Ирена Анастасова: За 3 месеца видяхме, че кабинетът работи усилено в подкрепа на Украйна, а не в подкрепа на българските граждани

 „ Със сигурност има проблеми в законодателната работа на Народното събрание, когато приказваме за ефикасни закони, които да контролират ясно връзките в съответната област. Но е значимо и още нещо – каквито и закони да приема Народното събрание, в случай че няма стройна система на надзор от страна на институциите, в случай че правораздавателните органи не си правят работа – резултати няма да има. Ако всяко последващо ръководство не надгражда, а разрушава и уволнява – до средата няма да стигнем ”.
Това съобщи заместник-председателят на Българска социалистическа партия Ирена Анастасова в изявление за Българското национално радио през днешния ден.
В отговор на въпрос на водещия за учреденото неотдавна придвижване „ 3 март ” Ирена Анастасова акцентира: „ Структурирането на едно такова придвижване е излишно предвид на обстоятелството, че българинът е безапелационен в позицията си за 3 март – над 70 % от хората не желаят националният ни празник да бъде променян. Що се отнася до това кой стои политически зад него, бих припомнила, че не един и двама президенти в годините обратно са се опитвали и са правили политически планове, само че те се оказаха прекомерно несполучливи ”.
На репликата на водещия, че един подобен политически план обаче – АБВ, е откъснал живо месо от Българска социалистическа партия, зам.-председателят на социалистическата партия отговори: „ Явно сме доста мощни. Но сходни опити са обречени на крах ”.
Ирена Анастасова акцентира, че Българска социалистическа партия има упоритости да разшири въздействието си в локалната власт, тъй като има положителни, одобрени кметове и най-много - тъй като е посочила, че като партия постоянно слага проблемите на хората преди всичко.
„ Българска социалистическа партия минимум може да се тормози от Васил Божков ”, отговори на въпрос на водещия Ирена Анастасова, само че акцентира, че съгласно хората, с които се среща, и преди, и след убийството на Алексей Петров  – мутренско-олигархичният модел не си е отивал. „ През 2020 година хората излязоха по площадите с вярата, че ще бъде комплициран завършек на това, само че виждаме, че тези очаквания бяха попарени ”, уточни Ирена Анастасова.
Зам.-председателят на Българска социалистическа партия изрично отхвърли тезата, че социалистите  от ден на ден се приближавали до „ Възраждане ” като реторика и „ сляпо русофилство ”. „ Разликата сред тях и нас е, че ние не споделяме – „ тази страна е права ”, а заявяваме: необходим е разговор, договаряния и мир, с цел да да спре този боен спор. Затова Българска социалистическа партия е срещу това да се дават още оръжия за Украйна. Още оръжия оначава повече жертви ”, акцентира Ирена Анастасова.
„ За тези три месеца видяхме, че това държавно управление работи интензивно по посока на поддръжка на Украйна, на военния спор там и не толкоз интензивно в посока на значимите за българските жители сфери ”, съобщи в коментара си за работата на кабинета зам.-председателят на Българска социалистическа партия и даде образец: „ В незабавен порядък в този момент бяха вкарани 3 от законите, свързани с Плана за възобновяване и резистентност. Това можеше да се случи още в първия работен ден на Народното събрание. Но този Парламент стартира с нови самолети, с оръжия за украйна, с БТР-и, с заявления за поддръжка бързото участие на Украйна ”.  
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР